3d printen wordt betaalbaar

Met de komst van de 3D-printer  bestaat nu de mogelijkheid om van alles uit de printer te halen. Wat je maar wilt je kan het uitprinten. Wil je een stoel of een onderdeel, reserve onderdelen voor een speelgoedje of apparaat in de keuken, zelfs je eten een haal je binnenkort uit de 3d printer.

De 3D print technologie is de afgelopen tijden heel veel veranderd. De technologie blijft nou een maal niet stil het is constant in ontwikkeling en wordt steeds beter en beter. Je hebt maar een fantasie in je gedachten te vormen en je kan het in 3D uitprinten. Hou er rekening mee dat je ook met de ontwikkelende technologie ook een 3D printer thuis kan aanschaffen voor eigen gebruik. Al de prachtige ideeën die je ooit in je hoofd had die onmogelijk leken uit te komen kunnen nu makkelijk waarheid worden.

Het voordeel van een eigen 3d printer kopen is dat je binnenkort al je eigen spulletjes thuis kan uitprinten. Je kan er zelfs een personal touch aan geven. Denk je echt dat je na deze geweldige uitvinding nog de stap maakt naar de winkel om een kapot onderdeeltje va je blender of keuken mixer te kopen of dat je nog geld gaat uitgeven aan gedenk kadootjes voor je gasten?

Met deze uitvinding denken vele mensen dat het ook een in vloed kan hebben op de wereld economie. Omdat heel veel thuis zal gebeuren. Je kunt het zo gek, mooi of origineel niet bedenken, of je kunt het in drie dimensies uitprinten.

De werking

Je hebt eindelijk een voorwerp in je brein gevormd en nu wil je graag driedimensionaal uitprinten. Hoe gaat dat nou in z’n werk. Dat is ook leuk om te weten. Het voorwerp wordt via  de computer gelezen en die vertaalt het door naar de 3D printer. Tijdens het proces van 3D printen wordt het voorwerp opgebouwd door laagjes die op elkaar worden geprint. Er zijn ook 3D printers die met vloeibaar materiaal werken. Andere 3D machines gebruiken ook poeder om hun object vorm te geven. Het eind resultaat moet uiteindelijk hetzelfde zijn het kan zacht of hard in elke kleur die je je maar kan wensen

Je hoeft geen geweldige visie te hebben om te weten dat 3D-printer ontelbare manieren kent om er gebruik van te maken. Er is al een behoorlijk groot netwerk aan het ontwikkelen die zich bezig houden met thuis 3D printers. Zo ook in Nederland. De printer kan je aanschaffen als een compleet bouwpakket en je kan het zelf in elkaar zetten. Dat is ok nog kosten besparend. De ontwikkeling van de 3D printer gaat ongekend snel, terwijl in het eindresultaat de geprinte laagjes goed waargenomen kunnen worden.

Met de steeds ontwikkelende technologie worden ook 3D printers heel erg goedkoop. Dus binnenkort heeft haast iedereen een 3D printer in huis. At wordt toch zo gemakkelijk. Je hoeft dus niet speciaal naar een 3D print shop om je idee waarheid te laten worden.

Je merkt het technologie is niet te stoppen zo de ontwikkeling van de 3D printer die daarmee gepaard gaat ook niet. Dus als het op je pad komt, maak er goed en verantwoord gebruik van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *